Søk i denne bloggen

fredag 31. august 2007

Parring og flytting av biljardbord


I dag har vi flyttet biljardbordet ned i kjelleren. Til stor glede for kattene. Ikke bare fikk Aztii biljardbordbena å gjemme seg inni (bildet over), men kattene fikk jo et helt nytt rom å undersøke. De har jo hatt tilgang til dette rommet hele tiden, men alt må undersøkes på nytt når en så stor del av rommet plutselig forsvinner. På den måten er de visst temmelig lik oss mennesker :0)

Vår nye TV-stue passet visst utmerket til parring, og i dag fikk jeg tatt noen bilder av Aztii og Desdemona i full aktivitet.

På det øverste bildet biter Aztii seg skikkelig fast i nakkeskinnet på Desdemona. Sjekk ansiktsuttrykkt til Desdemona på det nederste bildet; "Var det godt for deg også?", spør Aztii ;0)

Desdemona har fått skyss til Luleå på fredag, så da skal hun få møte sin utvalgte Ascot. Jeg får henne etter planen hjem igjen i Timrå den 22. september. Spennende!!

torsdag 30. august 2007

Drikkefontene til besvær

På kjøkkenet har kattene en drikkefontene som jeg kjøpte for litt siden. Den er litt stilig syns jeg (hehe), men best av alt gjør den at kattene drikker mer. Det kan være bra for dem å få litt hjelp til å skylle nyrene sine skikkelig. Denne fontena var jeg storfornøyd med til å begynne med, men etterhvert fungerte den dårligere og dårligere. I går, før jeg gikk på jobb, slo jeg den av. På ettermiddagen hadde jeg bestemt meg for å se nærmere på problemet. Heldigvis var problemet lett å løse. Pumpa var full av matrester og kattehår. Jeg renset den, og Aztii spiste fornøyd opp det jeg plukka ut av pumpa (yack - æsj!). Etter renselsen fungerte fontena som en drøm igjen, så da vet jeg hvor jeg skal begynne å lete etter feil neste gang det blir lite futt i pumpa.

onsdag 29. august 2007

Løpetid

Desdemona har fått løpetid, og hun prøver fortvilt å forføre Aztii. Aztii, på sin side, har jo vært på guttebsøk og vet hva det dreier seg om nå. Hun "parret" Desdemona i hele går kveld ;0)
Desdemona synger vakkert når hun løper, noe hennes mor ikke gjør. Først setter hun i et skikkelig løvebrøl, så farer hun sammen og det ser ut som hun tenker: "Var det der meg??? Hva har skjedd med stemmen min?". Hun er en rar katt min lille Desdemona. Om en mnd er det meningen at hun skal møte sin utkårede, så jeg er bare glad for at hun løper. Håper bare ikke jeg blir gal av løpingen hennes i løpet av den mnd som kommer...

mandag 27. august 2007

Katterommet

Kattene våre har et katterom. Når vi hadde Hobbe boende her, så bodde han der nede ca et halvt år. Og så har vi hatt kattungene der nede. Ellers er det kun brukt til lagring av katteting, en plass å ha doene på, og utgang til kattegården. Katterommet blir til litt etter litt. Planen er å ha lett vaskbart materiale på gulvet og litt oppetter veggene (med tanke på hannkatt særlig), og så ønsker jeg hyller på veggene slik at kattene kan bevege seg litt opp i høyden, men alt til sin tid. Sånn som rommet er nå, oppholder ikke kattene seg der. De vil jo selvfølgelig være sammen med matmor og matfar. Tenkte jeg skulle vise noen bilder fra katterommet i bloggen min i dag.

Ninja viser fram katterommet. Sofaen til høyre er en gammel sovesofa som har blitt konvertert til kattesofa. Til venstre står et gammelt klorestativ som fungerer som trapp opp til viduet som fører til kattegården.

Aztii sitter på sofaen som ble hentet fra hytta vår spesielt for kattene. Den er eldre enn meg! Det var jo "vakker" utsikt rett inn i doene, men de står så greit plassert der.

Premiene til kattene henger i gardinene enn så lenge. Håpet er å få dem opp på veggen etterhvert. Dette vinduet fungerer som utgang/inngang til kattegården. Stengt i dag pga at det trekker kaldt opp i stua.

Bilde av et forhenværende klesskap som nå er skap for kattesand, burpynter, utstillingsdoer og annet katterask. Er litt annet rask inni der enn så lenge, men etterhver blir dette mitt "katteskap"

søndag 26. august 2007

I drømmeland...

For ei stund siden drømte jeg at jeg kjøpte en MCO fra helga. Ei svartskilpadde uten hvitt. Hun var seks mnd gammel og kastrert. Hun skulle bli min utstillingskatt. Når jeg fikk henne var jeg ikke 100% fornøyd med boxen. Den var ikke så firkantig som jeg kunne ønsket. Jeg begynte med en gang å planlegge hvem jeg skulle parre henne med, men da var det noen på sidelinja (tror det var Berit) som minte meg på at katten faktisk var kastrert...

I natt kjøpte jeg perser av Wenche. Det var tre jeg kunne velge mellom. Den ene tror jeg var skilpadde/hvit, men så hadde hun to fantastiske og helt spesielle perserfrøkener. De hadde et hvitt gjennomsiktig lag ytters. Som tynt hvitt gjennomsiktig og blankt stoff. Under det laget kunne man glimte store skinnende fargerike paljetter. De perserne der var helt spesielle, og ville nok blitt fantastiske utstillingskatter... Jeg er usikker på fargekoden dog ;0)
Jeg tror ikke det ble noen perser på meg i løpet av natta, men synet av de hvite paljettbelagte perserne har festa seg på netthinna. Hvem vet hva fremtiden vil bringe?

lørdag 25. august 2007

Aztii har kommet hjem fra sin kjærlighetsreise

I dag hentet jeg Aztii hjem igjen, og det var deilig å få henne i hus igjen. Det har vært merkelig stille uten min lille "hooligan" i hus, ingen som kommer spurtende i 240 når det er mat på gang, og ingen som snakker merkelig sibirsk språk som man virkelig må gå på kurs for å forstå. Ninja har prøvd å holde i gang, men birmaen blir en sørgelig stille og rolig rase sammenliknet med sibirkatten :0)
Aztii og Oliver har vært svært gode venner mens hun har vært på besøk. Det sies at de har tvinnet haler og susset mye, men noen parringslyder har man ikke hørt... Nå har Olivers eiere siamesere, og det skal mye til å være så høylytt som dem. Ryktene sier at Oliver parret Aztii i går mens Sonja dusjet. Her er det bare å krysse fingrene og håpe ;0)

Aztii kjære, får jeg være med deg hjem?

Olivers vakre grønne øyne!
Noen av Olivers samboere:

Ying - Svartskilpaddemasket siameser Volga (og jeg) - Creme og hvit Russisk mynde
Frost - Oddeyed, hvit Britisk korthår
Bluebell - Blåmønstret Maine Coon Bastesen, som er en blanding av Siameser og... (husker ikke)

fredag 24. august 2007

Besøk i MCO-land

For noen dager siden var jeg på besøk hos ei venninne som har oppdrett av MCO. Jeg liker disse kattene, det er noe med størrelsen og uttrykket som jeg faller for. Men skal jeg velge mellom SIB og MCO, så er valget enkelt ;0)

Likevel er det alltid ekstra morsomt å besøke Berit når hun har smått i hus, de er så søte med sine store ører og de kraftige box'ene. Jenta over er en padde, og det er vel ingen som unngår å se at hun er en liten ramp allerede?
Sølvjenta til venstre er sååå søt, og ser jo ut som en liten engel. I tillegg er det enda en søster, men hun sov og fikk slippe papparazzi-fotografen ;0)
I morgen skal jeg hente Aztii. Jeg tviler litt på at hun er parret, men samtidig så har hun som fertil hunnkatt gått sammen med en fertil hannkatt i halvannen uke... Det er bare å krysse fingrene!!

søndag 19. august 2007

Feil katt har løpetid...

Jeg vet ikke om kattene har rotta seg sammen mot meg for å gjøre meg gal? I hvert fall har Aztii mista løpetida, mens Ariel skriker som bare det. Jeg våkna i dag av en skrikende katt, og tenkte at den måtte være hardt skadet. Ariel har aldri vært særlig skrikete under løpet, så jeg kjente ikke igjen stemmen. Men etterhvert fant jeg ut hvor stemmen kom ifra, og visst var det Ariel som hadde fått løpetid.
Har snakket med Sonja om Aztii, og ting er visst på gang der også. Hun skal være der til søndag, så får vi se hva de to elskende har fått til innen det. Sonja er over seg av begeistring for Aztii, for hun er ei så koselig jente :0)

fredag 17. august 2007

Babyen som aldri blir voksen

Desdemona er husets baby, og jeg har vanskelig for å se for meg at hun noengang blir voksen. Hun får kos og stell av alle kattene i huset, og så er hun jo fars koseklump nr 1. Nå som Aztii er borte, og husets tobeinte er opptatt med å jobbe i kjelleren hele dagene er Desdemona over-kosesyk. Så snart man klapper henne og snakker til henne, setter motoren i gang og Desdemona jamrer med den tynne bebistemmen sin. Kos, kos, kos, mere kos sier hun :0) Da er mamma Ariel snar med å hoppe opp på akvariet for å gi Desdemona en ny hårsveis, og Desdemona bare nyter. Snakk om å være bortskjemt?

torsdag 16. august 2007

Aztii har reist til sin Russiske frier

I går kjørte jeg til Lavangen får å levere Aztii til parring. Som vanlig klaget hun sin nød i bilen, og da det var bare 15-20 minutter igjen bæsjet hun like godt i buret...
Vel fremme ble jeg tatt imot av Sonja, og det bar rett ned i kjelleren for å introdusere kattene for hverandre. Oliver hadde visst kjent på seg at noe var på gang, for han ville bare være på badet. Ellers går han løs sammen med husets andre katter både i huset og i kattegården. Ting og tang ble ryddet bort slik at kattene ikke skulle endevende badet, men alt gikk stille og rolig for seg.

Aztii spradet ut av buret sitt og begynte å undersøke hvor i verden hun hadde kommet. Når Oliver kom bort til henne strøk hun seg likegodt oppetter han og virkelig vifta med godsakene. Hun er jammen full av selvtillit den dama!

Oliver tok godt imor henne, og snakket til henne med sin aller fineste stemme. Hun er hans tredje date, så nå vet han hva som gjelder :0)
Så var det dags for å senke lyset og la det elskende paret være for seg selv. Det ble et par kopper kaffe (tab x-tra for min del) og noen kakestykker. Litt kos og klapp med hunden Volga (russisk mynde), og med katten Bastesen, og en liten rundtur i kattegården. Så ville jeg ned å se hvordan de to russerne hadde det. Tror dere ikke han prøvde å parre henne??! Jeg trodde øynene mine skulle dette ut! Og Aztii kunne virkelig ikke fatte hva han dreiv på med. Rakkerns til katt tenkte nok hun, hehe.

Etter enda noen timer, litt sladring og møte med Svetlana, hun som står bak at Oliver har kommet til Norge, satte jeg kursen hjemover i en nydelig Nordnorsk seisnommerkveld. Himmelen var knallrød, og jeg tenkte: "Hvordan kan det ikke bli klaff på en så romantisk kveld som dette?"

tirsdag 14. august 2007

Aztii er klar for frieren fra Petrozavodsk

Nå har Aztii begynt å løpe, og hun skal få besøke sin utvalgte frier i morra er planen. Han er en rødtigret barsking direkteimportert fra Petrozavodsk.
Fra før av er han far til ett kull, og så har han enda et kull på gang. Han bringer helt nye linjer til skandinavia!

Jeg legger inn noen bilder av Aztii og Ninja fra i dag. De undersøker sin nye kattegård-hylle.
Aztii måtte på toppen prompte

Ninja måtte løftes opp...
Min vakre Ninja-mor
Aztii har løpetid, og koser med Ninja
Et vakkert par?

Storprosjekt på gang i kjelleren

Det hamres og bankes i kjelleren for tiden, det er nemlig storprosjekt på gang! Mats skal bygge gutterom der nede, biljardbordet skal flyttes ned, han har kjøpt seg dart-tavle, og så skal han ha bar... Jeg trenger vel ikke å si at rommet skal være kattefritt? Biljardbord og katter hører ikke sammen, og akkurat nå står biljardbordet i stua med presenning over. Jeg gleder meg MASSE til å få det bort fra stua mi!!!

Og så er det noe som sier at "Hvis det regner på presten, så drypper det på klokkeren". I dette tilfellet er det kattene det drypper på. En stor hylle som sto i biljardrommet har blitt saget i to og flyttet ut i kattegården. Nå kommer kattene seg litt opp i høyden også :0)
Aztii ble så glad for nyervervelsen at hun måtte ta tilfart gjennom hele kattegården og klatre til topps i en bjelke som står ved døra. Hun måtte jo vise matmor at hun er en villkatt kan skjønne! :0)

mandag 13. august 2007

Hjemme

Endelig hjemme, og nå skal det bli lenge før vi reiser på ferie igjen. Borte bra, hjemme best er det visst noe som heter...

Jeg hadde gleda meg til å komme hjem til kåte kattedamer, men det ble ikke sånn. Her er Desdemona og Aztii så rolig som bare det, mens Ariel går rundt og mjauer å gjør seg til. Å hun skal jo absolutt IKKE parres nå. Jaja, håper Ariel kan dra i gang løpetiden på de andre damene da ;0)

Alle kattene var veldig glad får å se oss vel hjemme igjen, og jeg må bare si at det var utrolig deilig å være ferdig med ferien for denne gang.

Siste bildet av Aztii og Desdemona før vi dro

Therese og (N)Solstorm's Hope, aka Safir

Therese rir alene for første gang -
stort øyeblikk både for henne og mamma

Onkel og tantes huskatt "Nisse"
15 år og still going strong

(N)Solstorm's Hope, aka Safir

Safir er vakker, og er fullstendig klar over det :0)

Naboens ragdoll er på besøk

Han er litt mer avslappet når han er hjemme...

Her er ragdollens samboer, en cornish rex som heter Hjalmar

En av hundene som var med på gatefesten.

Reiner vi møtte på Bjørnefjell

Og til sist et bilde av Aztii som sjekker den nye kattekurven hun har fått

lørdag 11. august 2007

Gatefest

I går var det gatefest, og da fikk jeg sjansen til å bli kjent med katten Hjalmar :0)
Hjalmar er en liten CRX bebis, og så söt som bare det! Han bor sammen med hunden Otto, og den ragdollen som jeg fortalte om tidligere (den fikk jeg aldri vite navnet på). I tillegg mötte jeg hunden Sofia, og mange gode naboer til svigerforeldrene mine.
Vi spiste deilige kreps og grillet kjött på festen, og så drakk vi vin :0) I morgen reiser vi hjem, det kommer bilder i bloggen etterhvert.

Til Desdemona; jeg savner deg også ;o)

onsdag 8. august 2007

Sommer i Sverige

Her i Sverige er det så varmt for tiden at vi holder på å dö. 27-28 grader har det värt de siste dagene. Vi lider oss igjennom dagene, og så spiller vi kort på kveldene. Safir ser vi nesten ikke noe til. Han er inne å blir börstet og får litt mat, så går han ut igjen. Han sto ute i bånd forrige sommeren, men da sa jeg at det var bedre at han fikk gå lös. Jeg var redd han skulle henge seg i bandet. I går hadde vi en ragdoll hannkastrat på besök, og kameraet måtte selvsagt fram å forevige herremannen. Bilder kommer i bloggen etterhvert. Ragdollen er visstnok en fast gjest her, så det er tydeligvis ikke helt uvanlig å la rasekattene gå lös ute her i området. Det sies at det skal väre en röd katt med blå öyne også, men den har jeg ikke sett... Lurer veldig på hva slags katt det kan väre?

lørdag 4. august 2007

Ferie i Svealand

Vi er for tiden på besök hos svigermor og svigerfar i sverige. De er heldige eiere av (N)Solstorm's Hope, aka Safir. Han er en cremetabbygutt på halvannet år. Gatas skrekk...
Og ellers verdens mest borskjemte birmapus :0)

Ellers har svogeren min en blå/hvit-mönstret huskatt som heter Nisse. Han er ca 15 år nå, og still going strong.

Hjemme har vi fått melding om at en av kattene var "helt spinnvill" når de skulle få mat. Jeg gjetter på at det var Aztii. En var litt sky, og det var nok Desdemona. De er rare de små pöblene.

Etterhvert skal jeg få lagt inn bilder både av Safir og Nisse, men det får jeg ikke gjort för jeg kommer hjem tror jeg. Nå skal jeg bestille et utrolig fint geisha bilde som jeg skal brodere :0)

onsdag 1. august 2007

Jentene på vift...

I dag er Aztii og Desdemona på langtur på egen labb. Jeg har sent dem med hurtigbåten til Tromsø for HCM/RCM testing. Planen var å bare sende Aztii denne gangen, men det viste seg etterhvert at det ble mest praksis hvis Desdemona også fikk være med på jentetur. I tillegg til mine to damer, så reiste en MCO med kallenavnet "trøbbel" med dem :0)

På kaia i Tromsø sto ambulansen til Tromsdalen veterinærklinikk å venta på dem. Aztii måtte bedøves litt, noe som ikke er en overraskelse. Hun har det jo alltid travelt... Ingen av kattene er barbert, noe som er supert siden Desdemona skal på utstilling 22. september. Begge hjertene er normale. Nå er det et år til neste gang.

De kommer tilbake i halv-sju tida i kveld. Da skal Aztii få boksmaten hun ble snytt for i morres...