Søk i denne bloggen

tirsdag 30. oktober 2007

Hvem er du og hva gjør du her?

Bissan er forbannet på den nye "inntrengeren" i katteriet hennes. Den stakkars Desdemona er den som Bissan mener ikke hører hjemme her. Bissan knurrer og er sint og nyskjerrig på en gang. Desdemona lar seg ikke bekymre så masse av akkurat det. Desverre er hun kjemperedd alt annet for tiden. Det virker som hun ikke har hatt godt av oppholdet i Sverige. Hun har alltid vært litt redd av seg, og det å bli sent avgårde til nabolandet var kanskje for mye for en følsom sjel? Jeg syns det er utrolig trist at hun skal være så nervøs, for hun er jo så vakker og snill :0(

søndag 28. oktober 2007

Opp en kilo!

Aztii har termin rundt 20. november, og sånn som dette ser hun ut i dag...
Lurer på hvor mange der er der inne. Jeg tror det blir ny personlig rekord dette

lørdag 27. oktober 2007

Desdemona hjemme + kattenavn

I dag kom Desdemona hjem, og det var en god følelse. Hun er noe forundret og litt skvetten enda, men de får vel roa seg ned snart. Ikke så lett å komme hjem til et hus vi har totalt ommøblert, og i tillegg at vi har skaffet oss en ny litt usikkelig kattunge.

Desdemona er desverre absolutt ikke drektig. Hvitere og mindre pupper har jeg vel aldri sett...

Aztii derimot er helt tydelig drektig, og vagger rundt med stor mage for tiden. Nå er det 3-4 uker til vi kan vente de små og da har jeg begynt å tenke på navn. Ser ut som jeg har funnet et spennende tema, og har satt opp en liste over 5 jentenavn og 5 guttenavn som jeg liker spes godt.

fredag 26. oktober 2007

Desdemona kommer snart hjem!


Uparret desverre :0(

Nå har hun "mellomlandet" i Boden siden tirsdag, og alt har gått bra. I kveld begynner de å kjøre mot Lofoten der de skal hente seg en sibirjente. De overnatter i Kiruna, og spiser lunch hos oss i morgen :0) Gleder meg til de kommer.

tirsdag 23. oktober 2007

Ferdig fargelagte barn

I dag fikk jeg den store gleden av å være med på en kattefødsel. I hvert fall deler av den. Det store (for meg) var å se kattebarn komme til verden fullt fargelagte. Birmabarna er jo helt hvite som nyfødt, og får farge etterhvert. Mitt store ønske var å se en padde komme til verden, men etter nr to bestemte kattemor seg for å ta seg en pause, og deretter måtte jeg reise. Er veldig spent på de som har kommet etter at jeg reiste. Det var en stor opplevelse å være med på fødselen, og nå gleder jeg meg enda mer til Aztii nedkommer med sine ferdigfargede barn. La oss håpe at padda kommer der ;0)

Har også fått melding om Desdemona. Hun har kommet til Boden, og alt går bra. Gleder meg stort til hun kommer hjem!!

søndag 21. oktober 2007

Kan man bli søtere?Kan man bli søtere? Jeg er virkelig så forelska i denne katten at jeg knapt vet hvor jeg skal gjøre av meg. Hun er så utrolig mye sibir!!!

lørdag 20. oktober 2007

Øretufser og kattekos

Sibirstandarden er litt spesiell, for sibirene skal både ha øretufser og avrundede øretipper. Jeg elsker øretufser! Aztii har noen fjon ytterst på øretuppene, men se på Bissan!!!
Det er nesten så en MCO kan misunne henne ;0)


Vil vise et bilde til i dag. Så snart jeg setter meg i go'stolen kommer Bissan og skal ligge på brystkassen. Ninja bytter litt på meg og Mats, men i dag var det altså matmor sitt fang som var mest innbydede. Mats? Jo, han fikk låne Aztii så lenge, så det er ikke synd på han ;0)

Det ser ut som jeg kan få Desdemona hjem til helga! Håper det lar seg ordne.

tirsdag 16. oktober 2007

Tjukkebolla

Aztii har allerede begynt å fått mage, og i dag måtte jeg ta en telefon til hannkatteieren å høre om det var muligheter for farsbidrag...
Det kom som ventet ikke på tale ;0)
Jeg tok et bilde i kveld av Aztii, det var så passende når hun lå sammen med den store ballen Synnøve hadde med til oss. Jeg vet ikke hvem som likner mest på en ball av de to. Og enda har Aztii mange uker igjen å "ese" på!

mandag 15. oktober 2007

Rampete katter

Det er ikke så lett å drive med handarbeid på kveldene når man har katter som insisterer på å bruke en som varmepute. Særlig ikke når de insisterer på å ligge oppå broderiet...
Til slutt er det bare å overgi seg, men det er da koselig å sitte sånn som dette også på kveldene. Bissan er den mest kosete katten jeg noengang har møtt. Hun insisterer på å sitte på et fang alltid! Når vi spiste middag i dag prøvde hun å sitte på skulderen min, men det gikk ikke så greit, for klørne er korte og hun skled ned og havnet mellom ryggen min og stolryggen der hun nesten ble sittende fast, hehe.

Hvem den andre rampen er? Aztii selvfølgelig. Hun ville ut i dag, og selv om det var bekmørkt i kattegården var det ikke mulig å få fruen inn igjen. Til slutt var vi så heldige at det begynte å pøsregne, og da kom hun smått om senn. Rampekatt.

søndag 14. oktober 2007

Kattevisning

Da er årets kattevisning overstått, og jeg tror det ble en like stor suksess i år som i fjor. Masse publikum kom for å kikke, og mange av klubbens raser var representert.

Tenk at det kom folk både fra Narvik og fra "den ytterste nøgne ø" i Lofoten for å være med på kattevisning! Bare Trønderne som ble hjemme, men de hadde i hvert fall skamvett nok til å sende en firbent og svært sjarmerende representant ;0)

Bildet til venstre er (N)Fargo's Malboro Man, en rød Devon Rex som jeg bare falt pladask for. Artig og uttrykksfull liten alien katt.

Til høyre er det en barsk kar, som heter
( N ) Spellbound's Issakar. Han er en bruntabby Maine Coon, og en av mine absolutt favoritter. Tenk at man kan se så snill og så tøff ut på en gang!? Helt utrolig.

Selv hadde jeg to av mine katter med; Ninja og Bissan. Men de fikk jeg visst aldri tatt bilder av...

torsdag 11. oktober 2007

Kattevask

Vel, i rasekattverden har ikke begrepet "kattevask" riktig samme betydning som ellers i verden ;0)
Siden vi skal ha kattevisning til helgen, må Ninja gjøres fin på håret. Bissan skal også være med, men hun er jo sibir, og deres pels skal stelles på en helt annen måte enn birmapelsen. Hun er heldig og slipper unna med bare litt pudder. Ninja på den andre siden, må få en omgang med fettfjerner, deretter to sjamponeringer og deretter balsam. Så er det føning til hun stort sett er helt tørr. Birmapels skal ikke krølle seg, så all pels under magen og mellom/bak bena må være knusktørr. Det samme må fjonene som er bak ørene. Heldigvis er Ninja en dame som er vant til både bading og føning, så vi far ferdige i løpet av en halvtime - tre kvart.

Enda flere rosa pupper?

Mulig det er enda flere rosa pupper på vei? Desdemona har jo vært på besøk hos sin utkårede i over to mnd nå, og hun har ikke fått ny løpetid... Håper at de har fått ting til, og at vi kan få hjem babyen vår snart!

Ellers gleder vi oss til kattevisning i helgen. Da får vi besøk av to kattejenter fra Lofoten og fire av deres katter. Det er Bissan og Ninja som skal vises fram denne gang. Håper denne visningen blir like koselig som sist gang. Da var det veldig mange besøkende som kom for å kikke på kattene, og det ble selvfølgelig mye hyggelig katteprat :0)

tirsdag 9. oktober 2007

Halvt birma og halvt sibir?

Man kan jo spørre seg når man ser innholder i denne kurven...
Jeg kan vel "røpe" at det er to katter i kurven; en tydelig ubadet Ninja, og Bissan som er litt penere på håret. Tydeligvis har Ninja sine frierkunster virket også denne gangen ;0)
Setter inn et bilde av Bissan i kattegården også. Dette var synet vi forlot når vi tok turen opp i fjellet heromdagen. Ser ut som vår vakre lille prinsesse hadde lyst til å være med på tur.

Til sist skal jeg nesten "røpe" en hemmelighet...
Det ser nemlig ut som vi har rosa pupper her i huset. Gjett hvem? ;0)

fredag 5. oktober 2007

Birmaer som hodepute :0)

Mari sa til Bissan at hun birmaene var myke og gode, og kunne brukes som hodepute. Det har hun tydeligvis hørt på, for i går fant vi Bissan og Ninja liggende sånn på akvariet:
Matmor syns det er veldig koselig at kattene, når de tror seg usett i hvert fall, finner ut at de egentlig syns den andre er ganske ok. Særlig siden disse to skal dele bur på visninga til helga.

torsdag 4. oktober 2007

Nytt kattebur

Jeg har etterhvert måttet godta at jeg har sibirkatter, og de er noen slu jæ...
De klarer å komme seg ut av de mest utenkelige steder, og et kattebur er lett som et smett for dem å fixe. Det er jo dumt siden jeg skal ut å fly med Bissan om en mnd...
Derfor gikk jeg til innkjøp av en Clipper 2 i dag :0)
Veldig greit, smart låsemekanisme, og utrolig billig (klubbpris), så jeg er strålende fornøyd med handelen ;0)

tirsdag 2. oktober 2007

Oppdatering hjemmesiden

I dag har jeg brukt litt tid på å oppdatere hjemmesiden. Bissan har fått litt mer tekst på sin side, og et eget banner. Hun har også har hun fått seg et eget galleri.
Ninja har blitt flyttet til "our Cats" siden siden hun er kastrat.
For de som vil kikke, kan de se her: http://home.no.net/sissetje/solstorm/
Hilsninger i gjesteboken er alltid velkomne ;0)