Søk i denne bloggen

onsdag 26. mars 2008

Siste krampe

Sol er sånn halvveis i løp, og trenger nok litt mer tid før hun lar seg parre. Jomfru som hun er og alt ;0)
Men i dag kom det fram at den godeste GIC Ask (av Saray) skal kastreres på tirsdag, så her var plutselig gode råd dyre. For å prøve å framskynde løpetid har vi valgt å introdusere Sol for Ask allerede i dag. Skal si hun remja, hun ville ikke ha noen flirtete hannkatt i nærheten nei, men samtidig så ble hun veldig opptatt av å vaske seg bak og hun stakk ikke å gjemte seg heller.
Ask på sin side er alt for snill til å ta henne med makt, så han la seg en meter unna og gosnakka med "udyret". Nå skal de få være sammen i natt, og så skal vi vurdere fremgangen da. Blir det ikke noe action så er siste mulighet for Sol på mandag... Kryss fingrene er dere snill folkens!

mandag 24. mars 2008

Sol ute, sol inne

Vi har fått låne Sol for en stund. Sol er en rødmasket birmajente som hverken er vant til barn eller hund. Hun skal være her og få seg et kull her før hun skal reise tilbake til sin matmor og matfar og sine tre andre birmakompiser. Hun kommer til å være lettere miljøskadd tror jeg *LOL*

Sol syns de andre kattene her i huset er litt skumle, mens hunden har hun lite imot. Hun kikker rart på ham når han kommer med den lange nesen sin bort til henne, men hverken freser, knurrer eller slår. Lillejenta mi er også relativt grei, men kanskje ikke når hun ikke lenger har oversikt over hvor de andre kattene er. Her er noen bilder av solstrålen vi har fått til lån
Jeg syns hun likner Ninja sier lillemor
Oj, skummelt *fres* sier Sol
Jeg kan godt hjelpe til å spille BackGammond sier Sol
Nei fy fader ha deg vekk! Jeg visste jo ikke at det var noen der oppe

fredag 21. mars 2008

FIN*Amante's King of Taiga

Vi venter en ny sibirkatt hjem i mai. Han heter Taiga og kommer fra Finland. Han har noen utrolig flotte katter bak seg både på mors og fars side, og jeg gleder meg masse masse til å se han i virkeligheten. For oss i Norge har han "gamle" skandinaviske linjer. Far er hele 9 år, og morfar er 7 år. Jeg har valgt å gå til Finland pga at de har holdt på med sibirkatter lenge, at de HCM-tester (noe de ofte ikke gjør i Russland, forståelig nok) og at de har flotte flotte katter. Merja, som er oppdretteren til Taiga er en kjempetrivelig dame, som har vært veldig ærlig mot meg ang det hun vet om bakgrunnen til Taiga, og for meg er det noe av det aller aller viktigste. Jeg setter STOR pris på å ha ærlige oppdrettere og forholde meg til.
Taiga skal bo nede på katterommet der han har utgang til kattegården. Jeg tenkte egentlig at Ninja skulle få være Taigas kastrerte kamerat, men jeg tror det kommer til å fungere veldig dårlig for hun er så oversosial og veldig avhengig av menneskene sine. Jeg satser heller på at Aztii skal få et par kull før hun blir kastrert og så kan hun få være selskapskatt som kastrat. Ikke det at Aztii ikke er sosial og liker mennesker, for det gjør hun absolutt, men hun er så omstillingsdyktig og så lett å ha med å gjøre. Hun kan godt trives hele dager i kattegården/katterommet sammen med Taiga og jeg tror hun klarer fint å sette han på plass hvis han blir for bossete. Så det er min foreløpige plan - fortsettelse følger...

Bildene er av Taigas mamma (t.v.) og pappa (t.h.). De er utrolig flotte sibirkatter begge to!
onsdag 19. mars 2008

Ute i kattegården


Sibirkattene elsker å være ute i kattegården og er ute flere timer hver dag. I dag skulle jeg ta noen bilder, men hadde kameraet på feil innstilling, så det eneste jeg kan bruke er dette litt morsomme av Maks og Aztii

tirsdag 18. mars 2008

Triss i BIS

Jammen har Bissan gjort det igjen! BIS begge dagene på Trønderkattens utstilling, og i tillegg Best i Rasen! Det er mange inntrykk å fordøye, for det var en utrolig helg med vasse virak og mange gratulasjoner. Jeg er bare veldig glad og veldig stolt over Bissan som jeg er så glad i! Tenk at andre syns så mye om henne! Helt utrolig

Her er noen bilder

Raymond Sætre dømte Bissan på lørdag og mente hun var en av dagens beste katter

Best i rasen-panelet. Bissan vinner enstemmig

Best in Show, Bissan vinner med 5 av 6 stemmer
Glad vinner!

torsdag 13. mars 2008

Utstilling - Trønderkatten

I morra reiser jeg og Bissan til Trondheim på utstilling, og jeg gleder meg. Jeg må opp tidlig, for vi skal ta toget fra Fauske kl 13.00, men det er faktisk verdt det ;0)

Nå i kveld har vi pudra pusekatten litt, så hun er pen og lukter godt. Vi har også klippet klør og funnet fram burpynt og greiene hun skal ha med seg.
Desdemona skal også være med, for hun skal flytte i et nytt hjem. Hun har fått helseattest og vaksine i dag.

Nå i kveld fikk vi besøk av fem tyrkisk angora som skal overnatte her og kjøre med oss til Fauske i morra. Spennende ;0)

onsdag 12. mars 2008

Koselige bilder

Fikk disse koselige bildene fra Synnøve i dag

Bissan er på besøk hos Tom
Katt som er på frierføtter til Aztii og Bissan
I dag kom utstillerkortene til Umeå, så vi er med der også. Det blir kjempeartig og jeg gleder meg stort!

tirsdag 11. mars 2008

Kattene i kattegården

Jeg øver meg... Jeg kom på at jeg kunne filme Maks når vi var ute på tur, og når jeg fikk det til så måtte jeg ut å filme kattene også. Det ble heller ikke helt vellykket, nå vet jeg i alle fall hvilken vei jeg ikke skal holde telefonen. Men øvelse gjør mester, og neste film skal ikke gi dere kink i nakken - lover :0)

mandag 10. mars 2008

Å lese til eksamen...

Her er Ninja og Maks veldig opptatt med å "hjelpe" meg. Man skal vel være glad en har hjelp sier jeg bare...

Birmaene sier klart ifra når de har fått for lite oppmerksomhet, og Ninja har fått det nå syns hun. Da får de russiske damene og Desdemona være ute i kattegården å rope på herrene, og så kan jeg og Ninja ha litt "birmatid" sammen.

søndag 9. mars 2008

Kontraster

Her er et bilde av Bissan og Mulle som koser seg på fanget til Synnøve. Det er vel ikke store likhetene mellom disse to rasene *LOL* Det er disse to som skal være med til Trønderkattens utstilling til helga, jeg gleder meg!!!

lørdag 8. mars 2008

Så sant, så sant


Denne dumpa inn i e posten min i dag, og situasjonen er jo som hentet ut fra mitt hjem. Takk for en god latter G-T :0)

O lykke!


Gjett om kattene satte pris på kuppet jeg gjorde på matbutikken i dag. Jeg kom over kyllingkjøttdeig som gikk ut på dato i dag og derfor var nedsatt til halv pris. Rått kjøtt gjør alltid godt i en sibirmage, så jeg tenkte at dette var noe jentene kunne få til middag i dag :0)

Kjøttdeigen ble delt i to deler: 3/4 til kattene og 1/4 til Maks. Det tror jeg de (kattene) syns var en helt rettferdig fordeling. Desdemona spiser kun tørrfòr og av og til fisk, men Ninja var å smakte en liten munnfull før hun overlot resten til de sultne sibirske røverne.

torsdag 6. mars 2008

Spontan innsamlingsaksjon

I dag er det satt i gang en spontan innsamligsaksjon til en uheldig sibirkattoppdretter som har importert syke katter. Alle de syke kattene er fra samme oppdrett i Russland. Det viser seg at kattene hun har fått til Sverige ikke har vært vaksinert selv om de har vaksinasjonskort, og i hvertfall en av dem var syk med kattepest når den kom til Sverige. Den er død nå. I tillegg har hun en syk og en døende import. Hennes katter fra eget oppdrett og hennes finske import er friske. Det er en så utrolig og skremmende historie at jeg har aldri sett maken! Sibirkatteieren desinfiserer nå hele huset. Alt av katteting, alt av dyner og puter og hjørnesofaen er brent for å forsøke og unngå smitte. Vi i Sibirkattens venner har bestemt oss for å hjelpe henne det vi kan, og hvis noen andre har lyst til å bidra kan de gjerne ta kontakt med meg.

tirsdag 4. mars 2008

Et lite sex-monster...

"Den skal tidlig krøkes...", heter det og dette må lille Tom ha hørt et sted. Han er jo hele tre og en halv måned og klar for sine første forsøk på parring. Mulig han er klar for litt "horisontal mambo" i hodet sitt, men han er jo akk så kort i kroppe at han når jo ikke fram til noe. Bissan har sin første løpetid for tiden, og er bare glad for alle forsøk. Hva jeg syns om dette? Jeg dør av latter


lørdag 1. mars 2008

I fyr og flamme

Å brenne duftlys når man har katt er ikke helt ufarlig. Det fikk vi erfare i går når Ninja hoppet opp på kommoden der lyset sto, og selv plutselig sto i lys lue. Synnøve satte i et skrik som skremte både meg og katta, men etter en stund fikk vi nå tak i Ninja og fikk sett på skadene. Det var bare brent litt ytterst i pelsen, men du verden for en lukt! Godt det endte bra.


Jeg må vise noen bilder av den nye vennen til Tom. Han har jo fått seg devon rex, og katten på bildet er en ung gutt som heter (N)Fargo's Malboro Man :0)
Mulle er ikke overbevist om at hunden er snill...
Tom syns det er deilig å bli klødd av Maks