Søk i denne bloggen

søndag 30. september 2007

Bissans første uke i Casa Solstorm

Bissan er en utrolig søt katt. Kosete, snakkesalig og veldig oppmerksomhetshungrig.
Hun har begynt å bli vant til de andre kattene nå, leker med dem og gjør seg til for dem. Hun er mye ute i kattegården sammen med Aztii. Også når det er bekmørkt ute... I dag kom hun inn med en ekkel edderkopp som hun spiste *yack*.

På kveldene liker hun å ligge i husses armkrok, sammen med Therese i senga, eller ved siden av matte på mitt teppe. Noen ganger hjelper hun meg å brodere også...
Hun maler masse, snakker masse, tigger mat, skyter rygg, bærer rundt på små leksaker og er utrolig søt!!!
Hun er med andre ord bare helt fantastisk!!

fredag 28. september 2007

Do-bad...

Bissan har lært av Aztii at man skal hoppe opp på dolokket, og så videre opp i badekaret. I dag var dolokket oppe... Det resulterte selvfølgelig i en dyvår og lettere sjokkert katt.
At hun fikk ligge i sengen sammen med matmor hjalp nok litt, men at hun skulle ligge nesten inni munnen på meg var kanskje ikke helt forventet. Når hun i tillegg insisterte på å massere nesen min med en do-våt labb var jeg ikke helt sikker på om sengekosen var en god idè. Men uansett har man jo ikke hjerte til å avvise litt nesemassasje... Klørne har blit klippet dog ;0)

onsdag 26. september 2007

Det går framover

Det går framover med Bissan og Ninja, så Ninja sine frierier har tydeligvis fungert. I kveld har Bissan lekt og jaget de andre kattene, skutt rygg, jaktet på dem og hoppet fram når de gikk forbi og mye annet. Lenge siden jeg har sett så mange hopp og sprett fra late birmadamer, hehe :0)

Har meldt Bissan og Ninja på visninga i oktober, og jeg har også meldt Bissan på orn'tlig utstilling i Drammen i november ;0)
Gleder meg!

tirsdag 25. september 2007

Hverdagen i nytt hjem med skumle hvite katter..

Overgangen til nytt hjem ble kanskje ekstra spennende for Bissan siden hun havnet i et hjem med fluffy hvite katter med blå øyne?
I hvertfall har Bissan knurret og frest til Ninja som tydeligvis falt pladask for lille Bis Bissan og har brukt de siste to dagene til å fotfølge henne, blunke til henne og prøve å leke med henne. Bissan har avvist alle tilnærmelser...

Men i dag skjedde det altså! Mat var det som skulle til. Tre kattehoder møttes over en skål med boksmat uten noen andre bilyder enn slafsing :0)
Kanskje de blir så gode venner at jeg kan ha dem med på kattevisningen sammen? Det er målet i første omgang.

søndag 23. september 2007

BIS BIS Bissan...

Å reise til Sundsvall for å hente katt er ingen liten ting.

Först er den förste man möter på stasjonen når man kommer Aztii sin oppdretter som har lurt meg trill rundt, deretter er det utstilling i Timrå der Bissan går hen å gjör storeslem! Hun blir ex 1, BIV, NOM og.... BIS! I tillegg har jeg mött en ny god venn, oppdretteren til Bissan som er et fantastisk menneske. Takk Liv for at du stelte til med et av dine "hyss"!!

Her er et bilde på min og Mari sin reaksjon når Bissan ble BIS med fire av fem stemmer. Liv var vel ikke så mye bedre tror jeg, selv om hun ikke kom med på bildet. Bissan selv ser ikke ut som hun forstår mye av det hun stelte til med, men vi andre gliste i sövne i hele natt... :0)

torsdag 20. september 2007

Aztii hjemme igjen, og jeg er på tur til Sverige :0)

I går kjørte jeg til Lavangen for å hente Aztii hjem igjen. Denne gangen vet vi med sikkerhet at hun hadde skikkelig løpetid, slik at hun ropa daumål og gikk ned i knestående så snart man kom bortti henne. Vi vet også med sikkerhet at hun er parret en gang... Denne gangen er jeg sikker på at det blir klaff, syns det er merkelig hvis det ikke er det.

Naturen er fantastisk på denne årstiden, og jeg måtte stoppe flere ganger for å ta bilder. Desverre hadde jeg bare mobiltelefonen med meg så bildene er så som så i kvalitet, men jeg må vise dere noen likevel

Om bare noen timer reiser jeg til Sundsvall for en spennende kattehelg! For det første skal jeg møte Mari og Bissan for aller første gang, og jeg gleder meg utrolig masse! For det andre skal Bissan stilles ut, og jeg er svært spent på hva Eiwor Andersson syns om nyfrøkna... Jeg kjenner ikke henne som dommer, så jeg aner virkelig ikke hva jeg kan vente meg. For det tredje skal Desdemona komme hjem, og jeg er VELDIG spent på om de to unge har klart å finne ut hvordan man parrer seg. At de har prøvd er helt sikkert, men man må jo treffe rett også ;0)

tirsdag 18. september 2007

Snart dags...

Tenk, nå er det snart dags å hente Bissan! Jeg reiser i retning Sundsvall/Timrå på torsdag, og er framme tidlig fredag morgen. Lørdag er det utstilling, og da skal lille Bissan vises fram for første gang. Gjett om jeg er spent både på mitt første møte, men også på utstillingen.
I tillegg får jeg hjem min lille Desdemona som har vært på guttebesøk, og på onsdag henter jeg hjem Aztii som har vært på guttebesøk hos Oliver igjen. Her skjer det masse, og jeg henger knapt nok med i svingene. Jeg er kjempeglad!

søndag 16. september 2007

Peiskos

Når katten er borte danser musen på bordet... Her i huset er noen katter borte, og da ligger resten av husets firbente damer henslengt foran peisen. Vi har nemlig fått en ny peisovn som gir fra seg noe så bra som varme... ;0)
Dette nyter damene, og storkoser seg foran peisen.

De to andre damene er på kjærestebesøk. Aztii er jo en ting for seg, som klarer å være halvannen uke på besøk hos barske Oliver uten å parre seg... Desdemona på sin side trener parring for fullt. Både hun og Ascot er nybegynnere, men de har funnet ut at han må bite seg fast, og klatre på ryggen hennes. Nå får vi bare håpe de finner ut resten før løpetiden hennes gir seg...

lørdag 15. september 2007

Ett skritt fram, to tilbake...

I går kjørte jeg på nytt Aztii til frieren fra Petrozavodsk, og han var svært interessert i henne. Nå håper jeg de unge får ting til, slik at det blir flere sibirske røvere her i huset om noen måneder.

Det er veldig tomt i huset her med bare to katter... :0(

torsdag 13. september 2007

Aztii har lurt meg

Bildet taler vel for seg selv...? Aztii løper som bare det, og ny deit med Oliver er avtalt til helgen. Lydnivået på den lille damen skal jeg ikke si så mye om annet enn at "avgrunnsvrål" unektelig ringer en bjelle, hehe

tirsdag 11. september 2007

Min vakre Ninja

I dag tok jeg inn en del høstblad for å ta bilder til senere bruk, og det syns kattene var spennende. Ninja tok på seg "lekeansiktet" sitt, og da ser hun mer ut som en kattunge enn noengang. Hun er så deilig!

Jeg prøvde også å ta noen bilder av kattene, med de flotte bladene som kulisse, men det ville de ikke være med på. Det var spennende med blad fra selve naturen, men litt skremmende også ;0)

mandag 10. september 2007

Desdemona og Ascot

Har ringt for å høre hvordan det går med babyen min Desdemona og hennes kjære Ascot. Hun har vært litt fresete og litt skvetten, noe annet er kanskje ikke å forvente? Han på sin side har vært veldig opptatt av å vise seg fram for henne, og har lyst til å leke. Han er jo så ung, bare ti mnd, og har aldri møtt en løpende hunnkatt før... Om han klarer å parre henne blir veldig spennende!

søndag 9. september 2007

Rosa pupper - Aztii venter smått!

De siste dagene har det blitt mer og mer tydelig at Aztii venter smått. Puppene blir mer rosa for hver dag, så det er vel ingen tvil lenger om at de to "unge" har klart brasene. Det betyr at Aztii har termin i slutten av oktober. Mer nøyaktig klarer jeg ikke å være siden hun var hos hannkatten halvannen uke...

Det blir et veldig spennende kull i og med at Oliver har helt nye linjer. Det trenger vi! Jeg har noen på venteliste allerede, så ta kontakt om det er interesse for en liten sibirsk røver.

Det kan også være aktuelt med fòrvert til en jente...

lørdag 8. september 2007

Hvor faen kom du ifra?

Har fått rapport fra første møtet mellom Desdemona og Ascot. Desdemona ble sluppet ut av buret sitt først, og sprang opp på fagen til Frida for litt kos. Når hun lå der å malte, så ble Ascot sluppet ut. Reaksjonen lot ikke vente på seg, Desdemona var betuttet og ikke så rent lite overrasket; "Hvor faen kom du ifra, deg hadde jeg missat", tenkte hun :0)
Men det virker som det skal gå bra mellom de to, første rapport er i hvert fall positiv.
Vel... Ascot fikk ikke certet sitt i dag, dommeren mente at han ikke hadde kiler bak, og drog certet :0( Karina Bjuran skal bedømme han i morra, og da får vi håpe at bedømmelsen blir litt annerledes. Han ble jo NOM på sin forrige utstilling så det er jo litt rart, men hvis dommeren mener at han ikke har kiler så har hun jo grunn til å dra certet. Uansett er det ikke det som er viktig for avl.
Hvis noen lurer på hva birmaens kiler er, så er det de hvite markeringene bak på bakbena. Dette er bingo om de blir bra eller ikke, og på rød/creme katter er de vanskelige å se. Det betyr ingenting for avl, men veldig masse for utstilling.

fredag 7. september 2007

Rekefest for to- og firbeinte

I dag har vi hatt rekefest, noe kattene satte stor pris på. Aztii er jo en handlekraftig dame, så hun forsynte seg nesten selv mens Ninja og Ariel nøyde seg med å sitte under bordet med bedende blikk.
Desdemona har reist til sin frier i sverige i dag. Krysser fingrene for at alt går bra.
Hjemmesiden er oppdatert med bilder og info om vakre Bissan!

torsdag 6. september 2007

Besøk, deit og Bissan

I morgen skal Bissan få sin egen plass på min hjemmeside. Jeg har lengta etter å presentere henne lenge nå, og nå har jeg bestemt meg for at jeg ikke orker å vente lenger :0)

I morgen reiser Desdemona på sin første deit. Den utvalgte er en rødtabbysvensk hannkatt med linjer bl.a. fra Tasmania. Han er stor og kraftig og har et kjempefint temperament. Jeg gleder meg veldig masse til å se hvordan dette skal gå.
Desdemona skal få haik til Luleå, og skal deretter bo sammen med Britt og hennes katter til lørdag. Deretter skal hun få være sammen med "Asse" som hannkatten kalles. Er han ikke fin?

Dessuten har jeg hatt besøk i dag. Må gratulere Berit så masse med ei vakker ny MCO frøken. Tipsy er ei sølvpadde som ser ut til å bli ei skikkelig knalldame! Hun er veldig lik Bissan i fargene syns jeg, og har like fine birmahansker som Bissan har, hehe. Forskjellen er jo bare at Tipsy er sølvpadde. Bissan er helt uten sølv. Dessuten har Tipsy noget større ører ;0)
Her tror jeg Bissan får hard konkurranse til NOM'en i kattungeklassen ;0)

Et lite bilde av Tipsy må jeg selvsagt vise fram:

Rampekatter

I går var jeg på besøk hos Berit etter møte i katteklubben. Da jeg skulle gå oppdaget jeg til min overraskelse at skosnøret på ene skoen var løsna. Det var da rart, jeg knyter aldri opp de skoene. Etterhvert fant jeg ut at den andre skoen også var knytt opp, og bak skoen dukka den lille padden opp med et skøyeraktig uttrykk i ansiktet. Tro om hun hadde hatt det bra spennende i gangen med å knyte opp skosnørene mine?

tirsdag 4. september 2007

Guttejakt

Det har plutselig gått opp for meg at det begynner å bli på tide å se seg om etter en hanne til Ariel. Hun kan parres i desember. I slutten av januar blir det ett år siden hun hadde sitt site kull. Ariel gir veldig fine barn med rett partner. Jeg har tre hanner i tankene for henne, en blå, en blåtabby og en rød. Og det er egentlig før jeg begynner å lete. Jeg har en regel som sier at jeg ikke vil gjøre en parring jeg ikke kan tenke meg å beholde en unge fra selv, så jeg må tenke litt. Den røde er vel foreløpig en liten favoritt av flere grunner.

mandag 3. september 2007

Et nytt tilskudd til familien


Jeg har lenge klødd i fingrene etter å presentere lille Bissan. Hun er en drøm av en katt for meg, jeg er totalt forelsket, og jeg gleder meg så utrolig mye til hun kommer hjem. Bissan blir vår andre sibirkatt, og skal sameies med Liv (S*Ja Znaju). Hun er en virkelig skjønnhet, og jeg håper hun er enig med meg om at utstilling er kult. Jeg har nemlig planer om at hun skal få være med meg og Desdemona (og muligens Aztii og Ninja) på en og annen utstilling.