Søk i denne bloggen

tirsdag 1. april 2008

Drømmen som ble sann!!

I helgen klarte altså min lille Bissan å overbevise dommerne igjen, og hun fikk de to BISsene hun trengte til sin JW-tittel. Det er jo helt sykt å tenke på at første norskeide og føste svenskfødte sibir JW bor i Nord-Norge! Vi som ikke har utstillinger på vinterstid *LOL*

Bissan er allerede en bereist katt. Sin første utstilling var hun på når hun var ca 4 mnd. Det var den helgen jeg hentet henne i Timrå.

Bissan startet sin utstillingskarriere med å bli BIS i Timrå (Sundsvall) med alle utenom en stemme. Da var det Eiwor Andersson som nominerte henne og det var Anne-Gro Edstrøm som ikke stemte på henne. Bissan vant med 4 stemmer.

Deretter ble hun NOM begge dager på BURAK sin utstilling og fikk en stemme i panel av Rolf Voeringer. De som nominerte henne var Rolf Voeringer ene dagen og Anne Veland andre dagen. Alle de andre stemmene gikk til en MCO fra Tojo Polaris.
Så ble hun BIS første dagen på Trønderkatten sin utstilling. Da var det Raymond Sætre som nominerte henne, og han var eneste dommer som ikke stemte på henne. Bissan vant med 5 stemmer. Hun ble også BIS andre dagen på Trønderkattens sin utstilling. Da var det Vesna ett-eller-annet som nominerte henne. Denne gangen ble det ganske jevnt mellom Bissan og en skogkatt (som fikk Raymond sin stemme dagen før). Berta Nemkova gikk inn som skilledommer og stemte på Bissan. Så da fikk hun altså 4 av 7 stemmer.


Til siste ble hun altså BIS begge dager i Umeå. Hun ble nominert av Satu Hemaleinen ene dagen og Karina Bjuran andre dagen. Av de 8 dommere var det kun Yan Rocka-Folch som ikke stemte på Bissan.

Bissan er en fryd å ha i hus, hun er en ordentlig kosekatt som er like fin inni hodet sitt som utenpå. Hun bruker å sove i senga sammen med datteren min nesten hver kveld, hvis hun ikke heller ligger på fanget mitt da. Hun er rett og slett en knallkatt, og Mari fortjener virkelig en stor grattis for å ha født opp denne katten! Stort grattis og en stor kram til Mari fra meg.Bissan sin mamma var første sibirkatt som ble BIS i Norge. Det skjedde på trønderkattens utstilling for to å siden, og jeg var heldig å fikk være til stede. Snakk om jubel!!

R.I.P.
Bissan sin vakre pappa Desverre døde han så alt for ung, men han hadde også en fantastisk utstillingskarriere mens han levde.

1 kommentar:

Ororina sa...

Hvilket eventyr! Det er ikke annet enn å bøye seg i støvet for denne herlige katten! Assistenten som holder henne bruker å være på alle utstillingene i Nord-Sverige har jeg inntrykk av. Fra siden ligner han på Alan Alda/doktoren i M.A.S.H.